15 Ekim 2014 Çarşamba

Bodur otunun faydası

bodur otu çayı, mahmut otu çayı
Bodur otu çayı olarak tüketilebilen bu bitkinin faydalarından biri vücutta biriken toksinleri ya da zehirlerin atılmasını sağlamasıdır. Böylece hem cilt güzelliğiniz korunacağı gibi hem de organlarda biriken toksinlerin temizlenmesi ile diğer hastalıkların gelişme riskini de azaltabilirsiniz.

Bu nedenle detoks sağlayan önemli bir bitkidir. Bodur Otu ya da Mahmut Otu  olarak da bilinen Teucrium chamaedrys bitkisi aynı zamanda çeşitli yörelerde kısa mahmut otu, cüce mahmut ya da dalak otu olarak da adlandırılmaktadır.





Vücudumuzda zamanla biriken toksik maddelerin ya da zehirlerin bodu rotu kullanılarak atılabileceği Dr. Ömer Coşkun tarafından bildirilmektedir. Dr. Çoşkun bodur otu ile ilgili olarak 'Bodur otu, beyinde biriken ağır metalleri atabiliyor, vücuttaki bakır birikimlerini yok edebiliyor ve kanı temizleyebiliyor' dedi.

Bulunulan ortam, çalışılan sektör nedeniyle kanda, beyinde, gözlerde zaman içerisinde toksik maddelerin birikebildiğini ifade eden Dr. Coşkun, 'Ben boya fabrikasında çalışıyorum endüstride çalışıyorum her türlü zehirle baş başayım diyor musunuz? Tarım zehri vücudunuza giriyor mu? Yapacağınız en güzel iş bodur otunu kullanmaktır. Diğer adıyla Kısa Mahmut otudur. Bodur otunun en bilinen faydalarından biri beyindeki ağır metalleri atabiliyor, vücuttaki bakır birikimleri yok edebiliyor ve kanı temizleyebiliyor' ifadelerini kullandı.

Dr. Ömer Coşkun, vücutta bulunan 70 trilyon hücrenin bodur otu ile korunabileceğinin altını çizerek, 'Bugün insanlar ne yediğini, ne içtiğini pek bilmiyor. Ama 'ben sağlıklıyım' diyebiliyor. Yanlış. Tedbir alacaksın ki hastalık gelmeden gitsin. Bodur otunu düzenli kullanın ve bu bitkiyi hayatınıza sokun. Günde bir bardak içeceğiniz bodur otu çayıyla bile vücudunuzdaki zehri atabilirsiniz' diye konuştu.

Bodur otu çayını belirli aralıklarla içerek vücudunuzda birikmiş olan toksinlerin zamanla atılmasını sağlayarak bu toksinlerin yapacağı hem cildinize hem de diğer organlara yapacağı zararlardan korunabilirsiniz. Böylelikle cilt güzelliğini koruyarak, çeşitli hastalıkları da yaşamınızdan uzak tutup daha sağlıklı ve uzun bir yaşama yelken açabilirsiniz.






Konu ile ilgili diğer yazılar

Kolesterol Kan Şekeri ve Tansiyona Dikkat

İpeksi bir cilt için ne yapılmalı

Günlük cilt bakımı nasıl olmalı

Cilt Bakımında Gerçekleşen Yenilikler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bu yazıyı paylaşabilirsiniz

UA-56360518-1