6 Ekim 2014 Pazartesi

Cilt Bakımında Yenilikler

Bugünün anti-aging etkili bakım ürünleri, cilt yaşlanmasını araştıran bilim insanları sayesinde her geçen gün daha iyiye gidiyor. Bu bulguların bir araya getirilmesi ile oluşturulan yeni teknolojiler ve ürünler, cildinizi genç, pürüzsüz ve sağlıklı görünümlü tutmaya yardımcı oluyor.

Antiaging Kremler


Cildinizi dolgunlaştırıcı, ince çizgilerin ve kırışıklıkların azalmasını sağlayan cilt kremleri kullanılabilir. Günümüzün en gelişmiş özelikteki çok amaçlı nemlendiricileri ve yüz serumları, ilerleyen saati geriye almak gibi etki göstererek hücresel düzeyde cildinizin daha genç görünmesini sağlayacak birden fazla etkili bileşikleri kullanırlar.

Bu cilt bakım ürünlerinde, tipik olarak, proteinler ve bitkiler gibi diğer katkı maddeleri ile kombinasyon halinde (retinol ve vitamin A gibi) kullanılır.





Sabunlar ve deterjanlar cildinizi kurutur


Sabunlar cildinizi kurutabilir. En çok kalıp sabunlar derinin doğal yağlarını uzaklaştıran sodyum lauril sülfat içerir. (Bazı organik sabunlar ve markalar bu madde bulunmamaktadır. Alırken içerik kısmına bakmayı unutmayın, sodyum lauril sülfat ya da SLS'li ürünü tercih etmeyin)

Yakın zamanlarda, şirketler nemlendirici sabunlar ve yıkama sabunları gibi cildinizi nemlendiren ancak sıvı sabun özelliğinde olmayan yüz temizleyiciler yapmaya başladı. Bu iki özelliğin birlikte kullanılması derinin dış tabakasındaki kiri, ölü deri hücrelerini ve bakterileri temizleyerek aynı zamanda nem kaybına neden olmadan temizliği sağlamaktadır.

Bunlar sabun ve temizleyiciler gibi hyaluronik asit içerir. Hyaluronik asit lipid katmanlarında suyun tutulmasına yardımcı olur. Bazı cildi nemli tutmaya yardımcı ürünler kontrollü salınan seramidleri içerir. Bazı temizleyiciler ise yağlı cilt oluşumunu veya akne oluşumunu önlemek için, benzoil peroksit ya da salisilik asit gibi bileşenler de içerebilir.

Hekzamidin, ise nem tutucu özelliği nedeniyle cilt kremleri ve nemlendiriciler içerisinde de kullanılmaktadır.

Erkek ve Kadın Cilt Bakım Ürünlerindeki Farklar


Erkekler genellikle kadınlardan daha kalın ve yağlı cilde sahiptir. Erkeklerde cilt üzerinde bulunan gözenekler de tıkanmış olabilir. Ancak kadın ürünlerinde bulunan aynı temel bileşenler de erkek ürünlerinde de bulunur.

Erkekler için geliştirilmiş bazı ürünler vardır. Örneğin bazı tıraş kremleri sakalı yumuşak hale getirir ve cildeki yanmayı azaltmak için aloe vera gibi nemlendiriciler içerir. Hassas cilde sahip erkekler için özel geliştirilmiş tıraş kremleri vardır. Diğer kremler veya jeller jiletin tahriş edici etkisini azaltmak ve tıraştan sonra cildi serin bir şekilde tutulmasını sağlayan bileşenlere sahiptir..

UV Koruması ile Kırışıklıklar Önlenmesi


Cildiniz için en iyi anti-aging yaklaşımı güneş hasarını en aza indirgemek hatta önlemektir. Dermatologlar güneşten korunarak, yaşlanmanın gözle görülür bir şekilde %70 oranında önlenebileceğini söylüyorlar.

Günümüzde, güneşin UVA ve UVB ışınlarına karşı koruma özelliğine sahip koruyucular vardır. Ciltte görülen değişik renklenmeler, solgunluk, kırışıklık ve yaşlılık lekeleri güneşten korunarak giderilebilir. Ancak yaşlanma belirtilerini tamamen ortadan kaldırmaz.

Neyi seçerseniz seçin; güneş kremi kullanmak, diş fırçalama gibi, sizin günlük yaşamınızın rutin bir parçası olun.




Diğer Yazılar

Cilt bakımı: Sağlıklı bir cilt için 5 ipucu

Sağlıklı bir cilt için en iyi gıdalar nelerdir?

Yüzünüz için Cilt Bakımı Hakkında Doğrular

Bu yazıda verilen bilgileri beğendiyseniz, lütfen aşağıdaki paylaş butonlarını kullanarak facebook, twitter, LinkedIn, veya G+ üzerinden paylaşın ki daha fazla kişinin bilgiye ulaşmasına yardımcı olun. Şimdiden Teşekkürler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bu yazıyı paylaşabilirsiniz

UA-56360518-1