23 Ekim 2014 Perşembe

Cilt lekelerinden kurtulmanın yolları

ciltteki lekelerden kurtulmak
Hepsinden öncelikli olarak cilt lekelerinden kurtulmak için harekete geçmeden önce cilt lekesine neden olan etkenleri belirlemeniz gerekmektedir. 

Daha önceki yazılarımda da bahsettiğim gibi, cilt üzerinde oluşan lekelerin büyük çoğunluğu güneşin zararlı ışınlarından ve kalitesiz makyaj malzemesi kullanılmasından kaynaklanıyor.







Güneşten ve Kalitesiz Makyaj Malzemelerinde Uzak Durun


Güneşin zararlı ışınları; güneş koruma kremi ya da cilt koruması yapılmadığı durumlarda, leke oluşumuna sebep oluyor. Cildinizde yeni leke oluşumunu önlemek için yılın her mevsiminde, özellikle yaz mevsimi ve deniz tatillerinde cildinizi, güneşin zararlı ışınlarından koruyan yüksek koruma faktörlü ürünler kullanmalısınız. Güneşin zararlı ışınlarından korunmak için güneş öncesi ve güneş sonrası kullanılan bakım ürünlerini tercih edebilirsiniz.

Güzelliğinize güzellik katan makyajı yaparken kullanılan malzemelerin kalitesine önem verilmesi gerekiyor. Aksi takdirde cildin yapısını bozabiliyor ve lekeler ortaya çıkabiliyor. Özellikle makyajın alt yapısını oluşturan pudra, fondöten gibi makyaj malzemelerinin kaliteli ve içeriğinin güvenli olmasına dikkat etmek gerekiyor.

Lekelere Özel Cilt Temizliği Yapın


Cildinizdeki lekeleri gidermede en etkili yöntemlerden biri sabah ve akşam, lekelere özel üretilmiş sabun, jel ve köpüklerle cilt temizliği yapmak. Cilt yüzeyindeki ölü hücreleri temizleyici ve yeni hücrelerin oluşmasını sağlayan temizlik ürünleri; cilt lekelerinin yok olmasına ve cildinizin tazelenmesine katkıda bulunuyor. Yüz yıkama jelleri cildinizi derinlemesine temizlenmesine yardımcı olacaktır. Cilt lekeleri için temizlik ve bakım ürünleri seçerken, tanecikli yapıda olmasına ve içeriğinde deniz yosunu, E ve C vitaminleri, antioksidan maddelerin bulunmasına dikkat edilmesi gerekiyor.

Lekelere Özel Bakım Kremleri ve Bakım Serumları Kullanın


C vitamini, cilt hücrelerinin yenileyerek, yeniden oluşmasını ve tazelenmesini sağlıyor. İçeriğinde C vitamini bulunan cilt lekelerine özel bakım kremleri ve serumlar, cildin pürüzsüz, sağlıklı ve parlak görünmesine yardımcı oluyor. C vitamini içerikli leke bakım kremlerini kullanarak cildiniz için gerekli bakımı kolaylıkla sağlayabilirsiniz. Cilt lekeleri için kremleri sabah ve akşam düzenli kullandığınızda lekelerin yoğunluğu azalarak gözle görülür bir iyileşme olduğunu fark edeceksiniz. Böylelikle hayalinizdeki cilde kolaylıkla kavuşabilirsiniz.

Cilt lekeleri İçin Kapatıcı Ürünler Kurtarıcı Olabilir


Kadınların kurtarıcısı leke kapatıcı, cildi zararlı güneş ışınlarına karşı koruyucu ve nemlendirici özelliklere sahip kremlerle tek adımda, cildiniz için harika sonuçlar alabilirsiniz.

Yıllara Meydan Okuyun başlıklı yazımızda genç görünmeniz için ipuçlarını bulabilirsiniz.

Cilt lekeleri ve güneş lekelerinin oluşma nedenlerini ve nasıl kurtulacağınızı Cilt lekeleri neden oluşur ve nasıl geçer? başlıklı yazımızda bulabilir ayrıca Canlı ve Lekesiz  Cilt İçin Neler Yapılmalı başlıklı sayfamızı inceleyebilirsiniz.






Diğer yazılar

Cilt Bakımı için 11 tavsiye

SLS içeren kremlere dikkat

Bodur otunun faydası

Yüz Cilt Güzelliği İçin Tavsiyeler

Bu yazıyı aşağıdaki paylaş butonlarını kullanarak sosyal ortamlarda paylaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bu yazıyı paylaşabilirsiniz

UA-56360518-1