9 Ekim 2014 Perşembe

Günlük cilt bakımı nasıl yapılır 10 altın kural

Rutin gerçekleştirmmeniz gereken günlük cilt bakımı için altın kuralları sizin için bir araya getirdim


Bazı alışkanlıkları kazanarak cildinizin günlük bakımını yapabilir ve tüm yıl boyunca parlak bir cilde sahip olabilirsiniz. Cilt tipiniz ne olursa olsun, burada, günlük cilt bakımınız için gerekli olan on temel alışkanlığı bulacaksınız!

Günlük cilt bakımı için altın kural 1

Her cilt tipi için özel bakım

Ilgilenir ve cildinize saygı gösterirseniz, her şeyden önce özel cilt tipi için tasarlanmış ürünler seçerseniz, cildinizin güzelliği için en önemli adımı atmış olursunuz.Unutmayın  kuru cilt ile yağlı cilt aynı ihtiyaçlara sahip değildir.





Günlük cilt bakımı için altın kural 2

Kırılgan alanlara özel dikkat edin

Yüzünüzdeki bazı alanlar (göz çevresi, dudaklar, vb) özellikle ince, kırılgan bir cilde sahiptir. Bunların özel bakımı, özellikle göz çevresini ve dudaklarda gereklidir. Yüzünüzde bu bölgeleri daha duyarlıdır ve özel ilgiyi hak eder.

Günlük cilt bakımı için altın kural 3

Hassas kaliteli temizleyiciler kullanın

Hassas cilt ürünleri alarak bakım, makyaj çıkarılması ile başlar. Sipariş ettiğiniz ürünlerin cildinize zarar vermeyecek özellikteki pH-nötr olduğundan emin olun, doğal dengeye uygun olmayan  ürünleri kullanmayın. Hassas cilt temizleyici ürünleri, özel olarak cildinizin  epidermis tabakasını temizlemek için formüle edilmiştir.

Günlük cilt bakımı için altın kural 4

Gözler: Bir risk alanı

Göz konturü ve çevresindeki cilt yüzün geri kalanına göre on kat daha incedir. Bu alanda makyajı temizlemek için daha dikkatli olun.

Günlük cilt bakımı için altın kural 5

Eksfoliasyon ya da aşındırma cildiniz için vazgeçilmezdir

Bir veya iki kez bir hafta uygun bir dökülme tedavi kullanabilirsiniz. Bu yöntem etkili, hassas olmalı ve zarar verici olmamalıdır. Yumuşatma ve doğal dengeye uygun olacak şekilde, cildinizi temizlemek için pH nötr özellikteki ürünleri kullanın

Günlük cilt bakımı için altın kural 6

Cilt bakımında nemlendiriciler büyük önem taşır

Cildimiz % 70 su ve % 15 epidermis tabakasından oluşur. Cildi nemli bir şekilde tutmak amacıyla, deri içinde suyun seviyesini dengelemek gerekir. Bunun için günlük nemlendirici cilt bakım ürünleri seçmek önemlidir. Ayrıca buhar su spreyi yapabileceğiniz gibi, düzenli olarak nemlendirici bir maske de kullanabilirsiniz.

Günlük cilt bakımı için altın kural 7

Tercihen hipoalerjenik makyaj ürünlerini seçin

Cildinize uygun olmayan ürünlerin kullanımına bağlı alerji riskini önlemek için, özel tüm cilt ve göz tiplerinin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla formüle edilmiş olan hipoalerjenik makyaj ve hatta hassas cilt ürünlerini kullanmalısınız.

Günlük cilt bakımı için altın kural 8

Güneş koruması

Mevsim ne olursa olsun, güneş filtreleri içeren günlük cilt bakım ürünleri seçin. Bunlar cildin yaşlanmasını yavaşlatırken  güneşin zararlı etkilerini azaltır.

Günlük cilt bakımı için altın kural 9

Dış strese dikkat

Hava kirliliği, duman, stres ... Tüm bunların cilt üzerinde zararlı etkileri vardır. Evden ayrılmadan önce, bu günlük streslere karşı cildinizi korumak için cilt bakım ürünlerini kullanın. Ayrıca akşamları eve geldiğinizde cildinizi iyi bir şekilde temizlemek için cilt bakım ürünlerini kullanın.

Günlük cilt bakımı için altın kural 10

Dudaklarınızı ihmal etmeyin

En kısa sürede etkisini gösterecek olan koruyucu dudak için geliştirilmiş özel kremleri kullanabilirsiniz.

Bu yöntemleri günlük hayatınızın bir parçası haline getirerek günlük cilt bakımınızı yaparak genel cilt bakımınızı pratik bir şekilde gerçekleştirmalışkanlığı kazanacaksınız.






İlginizi çekebilecek diğer yazılarım

Cilt bakımı: Sağlıklı bir cilt için 5 ipucu

Sağlıklı bir cilt için en iyi gıdalar nelerdir?

Yüzünüz için Cilt Bakımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Cilt Bakımında Gerçekleşen Yenilikler

Bu yazıyı paylaşarak 10 altın kuralı arkadaşlarınızın da öğrenmesini sağlayabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bu yazıyı paylaşabilirsiniz

UA-56360518-1