9 Ekim 2014 Perşembe

İpeksi bir cilt için ne yapılmalı

İpeksi bir cilde sahip olmak zor değil !!!


Günde sadece 5 dakikanızı ayırarak daha ipeksi bir cilde kavuşabilirsiniz. Bunun için dikkat etmeniz gereken önemli noktaları aşağıda sıraladım. Bu amaçla öncelikle kullandığınız genel cilt bakım ürünlerine, sabun ve temizleyicilere, cilt nemlendirici kremlere,  özel olarak kadınlar için geliştirilmiş ciltte sıkılaştırma sağlayan ve sıkılaştırıcı kremlere ve ter önleyiciler (antiperspiranlar) ile deodorantlara dikkat etmeniz yararınıza olacaktır. Ayrıca, kullandığınız bu cilt bakım ürünlerini alırken fiyatından daha ziyade içerdiği kimyasal bileşikleri göz önüne almanız hem cilt sağlığınız hem de genel sağlığınızın korunması açısından önem taşır.






Doğru kremler ve nemlendiriciler ile görünüşünüzü koruyun.


Doğal olarak, kadınların cildi erkeklere oranla daha yumuşaktır ve hassastır. Ama zamanla, bir kadının vücudunun cildi giysiler nedeniyle de tahrişe uğrayabilir. Cilt, sıcak su ve sert sabunlar ile kurur ve yaşla birlikte zamanla daha kuru hale gelir. Neyse ki, vücudun yıkanması ve nemlendiriciler sayesinde yaşlanma süreci uzun bir zaman alır ve cildinizin bebeksi yumuşaklığının geri gelmesini sağlayabilirsiniz.

Gelişmiş yüz cildi için bakım ürünlerinde, peptidler, retinoller ve seramidler gibi yağ asitleri kullanılır. Bu bileşikler aynı zamanda vücur kremlerinde ve nemlendiricilerde de bulunur.

Ancak, yüze oranla vücudunuz için kullandığınız ürünler cildin daha kalın olması nedeniyle değişik şekilde formülize edilmiştir. Dolayısı ile cilt tabaklasının ince olduğu yüzde kullanılan ürünlerin içeriği ise daha farklıdır. Bu nedenlerle, cilt bakım ürünlerini alırken hangi cilde göre tasarlandığına dikkat etmek önem talımaktadır.

Kadınlar için sabunlar ve vücut temizleyicileri


Hepimizin beğenerek aldığı o güzel kokulu sabunlar ile diğer sert kalıp sabunlar cildinizdeki günlük etkiler sonucunda temas ettiğiniz atıklardan eşyalardan kaynaklanan kirli tabakayı kaldırır. Ancak, aynı zamanda bu ürünler, cildinizin üzerindeki doğal koruyucu yağlarında temizlenmesini sağlayıp sabunun içeriğindeki yağın cilt üzerinde ayrı bir tabaka oluşturmasını sağlar. Bu nedenle, derinin üzerinde tahriş edici, kaşıntıyı neden olan bir tabaka bırakabilir.

Dermatologlar bir nemlendirici sabun veya bir nemlendirici vücut şampuanı  kullanmanın daha iyi olduğunu söylemektedir. Bu cilt temizleyiciler tipik kalıp sabunlardan daha az zarar verir. Bu ürünler yumuşatıcı ve nemlendirici özellikte olan bileşikler ile hazırlandığı için hem cildinizi nemlendirir ve hem de pürüzsüz bir cilde sahip olursunuz.

Yumuşak ve ipeksi bir cilt için, yumuşatıcı özellikte gliserin içeren ayrıca ayçiçeği yağı ve soya fasulyesi yağı gibi nemlendirme özelliği olan yağları içeren sabunlar ve vücut şampuanları kullanın.

Kadınlar için Vücut Losyonları


Vücut losyonları ve hepsi bir arada vücut şampuanları, cildinizdeki ölü deri hücrelerinin atılmasını sağladığı gibi aynı zamanda nemlendiricilerin cildiniz ile temas etmesine olanak sağlar.

Kuru bir cilde sahipseniz, glikolik asit ya da laktik asit içeren vücut şampuanları kullanabilirsiniz. Bu ürünlerin kokusu güzel olmasa bile işe yaradığını göreceksiniz.

Kadınlar için Cilt Nemlendiriciler ve Kremler


Kuru bir cilt yapısı yaşlanmaya bağlı olarak doğal olarak oluşur. Kadınlar için  banyo yaparken ılık su kullanmak ve banyo veya duştan sonra ıslak cilde nemlendirici uygulamak için çok önemlidir.

Kullandığınız nemlendiricinin özelliği hangi tip cilde sahip olduğunuza göre değişir. Bir çok nemlendirici kremler, jojoba yağı, badem yağı, zeytin yağı ya da tohumlar ve fındıktan elde edilen yağları içerir. Normal cilde sahipseniz, doğal yağ içeren losyon kullanmanız iyi olur.

Eğer çok kuru cilde sahipseniz, "yoğun" losyonlar, vücut kremleri kullanmayı düşünebilirsiniz. Bu kremler nemi hapsetmek için Dimetikon gibi yüksek güçlü nemlendirici özellikteki maddeleri içerir.

Ekstra nemlendirme için, gliserin, laktik asit, üre veya seramid içeren bir krem kullanabilirsiniz.

Unutmayın, tüpte ya da kutu içerisinde satılan kremler, bir pompa aracılığı ile uygulanan kremlere oranla daha iyi nemlendirici özelliktedir.

Diz ve dirseklerde oluşan daha kalın ve nasırlı cilt için ekstra yardıma ihtiyacınız olabilir. Pürüzlü cilt tabakasını nazik bir şekilde eritip uzaklaştırmak için salisilik asit veya malik asit içeren bir krem kullanabilirsiniz.

Kadınlar için Sıkılaştırma ve Sıkılaştırıcı Kremler


Bazı vücut kremleri ve losyonlar selülitleri uzaklaştırmak  veya cildi sıkılaştırmak için gerekli maddeleri içerir. Bu kremler etkisini hiçbir zaman uzun vade de göstermezler. Bu kremleri kullanmayı bıraktığınızda etkisi bir süre sonra koybolacaktır ve yeniden kullanmak zorunda kalabilirsiniz.

Kadınlar için antiperspiranlar (Ter Önleyiciler) ve deodorantlar


Çoğu antiperspirantlar ve deodorantlar ter bezlerinin çalışmasını engellemek için alüminyum zirkonyum ve alüminyum klorür gibi alüminyum bileşikleri içerir. Bunlardan bazıları giysilerinizde lekeler veya beyaz bir kalıntı bırakabilir. Antiperspiranlar zamanda hassas koltuk altı cildinde tahrişe neden olur.

Pudrasız, görünmez, boyamayan özellikteki  antiperspirantlar kullanabilirsiniz. Bu ürünler renk olarak beyaz görünebilir ama onlar uygulandıktan sonra beyaz leke bırakmaz.

Cilt yapısı daha hassas olan koltukaltı için, cildi nemlendirmeye yardımcı olan vazelin içeren bir ter önleyici ve deodorant kullanabilirsiniz.

Gündüz deodorant işe yaramıyor ise, yatmadan önce geceleri deodorantı uygulayın. Bu uygulama, ihtiyacınız olduğunda size gün boyunca daha fazla koruma sağlar. Çünkü aleminyum klorür ter bezlerinin içerisine gece boyunca yayılarak etkisini sabah daha iyi gösterir. Ancak, Alüminyum klorür tahrişe neden olabilir bu nedenle sabah kalktığınızda duş almanızı öneriyoruz. Gerekirse daha sonra, ilave koruma için her zamanki gündüz deodorantı kullanabilirsiniz.

Kadınlar için Güneş Koruması


Güneşin ultraviyole ışınlarındaki radyasyon sadece cilt kanseri gelişmesine neden olmaz aynı zamanda yaşlandıkça, yaşlılık lekeleri ve kırışıklıkların oluşmasına neden olur. Bu nedenle günüş koruyucu kreminizi evden çıkmadan önce uygulayın. Sahilde şezlongda otururken sürerim, on dakikadan bir şey olmaz demeyin.

Birçok vücut losyonları, ultraviyole ışınlarına karşı cildi koruyan geniş spektrumlu güneş filtreleri içerir. Güneş koruma faktörü 30 yada daha yüksek olan vücut losyonunu elbisenizin dışında açıkta kalan kol boyun yüz ve bacaklarınız için uygulayın

Güneş koruma kremi alırken etiketin üzerinde "geniş spektrumlu" veya güneş koruma faktörünün değerine dikkat edin

Yazımın başında da belirttiğim gibi günlük cilt bakımınız için kullandığınız,  genel cilt bakım ürünleri, sabun ve temizleyiciler, cilt nemlendirici kremlerin içerikleri önem arz etmektedir. Ayrıca, ciltte sıkılaştırma sağlama özelliğinde olan özel olarak kadınlar için geliştirilmiş sıkılaştırıcı kremler, ter önleyici  antiperspiranlar ve deodorantlarında içerdiği maddeler doğrudan cildinize temas halinde oldukları için dikkat edilmesi gereken ürünler arasındadır.

Bundan önceki Günlük cilt bakımı nasıl yapılır 10 altın kural başlıklı yazımda aklınızdan çıkarmamanız gereken 10 önemli cilt bakım kuralını bulabilirsiniz







İlginizi çekebilecek diğer yazılarım

Cilt bakımı: Sağlıklı bir cilt için 5 ipucu

Sağlıklı bir cilt için en iyi gıdalar nelerdir?

Yüzünüz için Cilt Bakımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler
 
Cilt Bakımında Gerçekleşen Yenilikler


Bu yazıyı paylaşarak, bahsedilen temel bilgileri sevdiklerinizin de öğrenmesini sağlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bu yazıyı paylaşabilirsiniz

UA-56360518-1