2 Ocak 2016 Cumartesi

Evde Yoğurt, Bal ve Muz ile Yüz Maskesi Yapmak


Evinizde doğal yüz maskesi yapmak ekonomik olduğu kadar eğlencelidir. Buna ilaveten kendiniz hazırladığınız için içeriğini bilmeniz ve sağlıklı şeyler kullanmanı da sizi biraz daha rahatlatır. Çeşitli cilt yapılarına   uygun çok sayıda doğal cilt maskesi yapım şekli vardır.



Yoğurt, Bal ve Muz Maskesi






Bu yazıda tarifine vereceğimiz bal yoğurt ve muzdan olaşan yüz maskesi çoğunlukla kullanılan en pratik ve ekonimik olanlardan birisidir. Oldukça popüler olan bu cilt maskesi muz, bal ve yoğurttan oluşan bir maskedir ve oldukça etkilidir. Bunun nedeni? Maskenin içerdiği balın doğal bir antiseptik olmasından ve cildinizdeki gözenekleri sıkılaştırıcı özellik göstermesinden kaynaklanır.

Yoğurt, Bal ve Muz ile Yüz Maskesinin Faydaları 



Ayrıca, muz besin değeri oldukça yüksek bir meyvedir. İçerdiği vitaminler ve minarellerle cildi besler. Yoğurdun özelliklerini hepimiz biliyoruz zaten. Yoğurtta bulunan laktik asit cilt görünüşünün düzelmesini, ciltte tahriş ya da kabarmanın azalmasını azalmasınısağladığı gibi cildinizin yumuşamasında da etkilidir.

Muz bal ve yopurt içeren bu maskeyi hazırlayıp haftada bir ya da iki defa kullanırsanız yüzünüzün istediğiniz gibi parlak ve canlı bir şekilde görünmesini sağlayabilirsiniz. Şimdi gelelim bu maskeyi nasıl hazırlayacağınıza:

Yoğurt, Bal ve Muz ile Yüz Maskesi Nasıl Hazırlanır


Aşağıda verdiğimiz malzemeleri yazıldığı oranlarda karıştırınız:

Yarım muz,
1 çorba kaşığı bal,
2 çorba kaşığı sade yoğurt

Muzun kabuğunu soyduktan sonra yarısını bir kaba koyun ve hamur kıvamına gelene kadar ezin. Kullandığınız muz olgun olursa bu aşamayı daha kolay yapabilirsiniz.

Sade yoğurtdan iki çorba kaşığı alıp muza ekleyin ve iyice karıştırın.

Bu karışımın üzerine baldan bir çorba kaşığı alıp ekleyip ve tekrar iyice karıştırın.

Hazırladığınız maskeyi yüzünüze eşit ince bir tabaka halinde sürün. Ancak göz çevrenizden uzak tutun. bundan sonra, 15-20 dakika kadar bekleyip soğuk su ile yüzünüzü yıkayın. Yüzünüzü ufak vuruşlarla kurulayın.


Bal, yoğurt ve muzdan oluşan bu maskeyi kullanarak daha parlak ve düzgün bir cilt görünümüne kavuşabilirsiniz.






Cilt Bakımı ile ilgili diğer yazılar

At Kestanesi Kreminin Etkileri Nelerdir

Selülite fırçalı çözüm

Cilt lekelerinden kurtulmanın yolları

İpeksi bir cilt için ne yapılmalı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bu yazıyı paylaşabilirsiniz

UA-56360518-1