5 Ocak 2016 Salı

Sivilce İçin Salatalık Maskesi Yapılışı

salatalık maskesi yapılışı
Sivilcelere Salatalık Etkili midir?


Cildinizi sakinleştirmek ve ferahlatmak için salatalık veya salatalık suyunu kullanabilirsiniz. Ayrıca salatalık sivilcelerin yayılmasını engellemek amacıyla da kullanılabilmektedir. Bunun için, salatalık dilimlerini sivilcelerin olduğu bölgelerin üzerine koyup yaklaşık 10 dakika bekledikten sonra dilimleri sivilcelerin üzerinden almanız yeterli olacaktır.






Bu amaçla salatalık suyunu kullanmak isterseniz günde 2 ya da 3 kere bir pamuk yardımı ile sivilcelerin üzerine salatalık suyunu sürebilirsiniz. Sabah kalktığınızda ve akşam yatmadan önce tonik ile cildinizi temizlemenizde sivilcelerin fazla büyümeden geçmesini sağlayacaktır.


Salatalık Maskesi Nasıl Yapılır?


Sivilceler için salatalık maskesi yapmaya başlamadan önce, satın aldığınız salatalıkları iyice yıkayın ve bundan sonra kabuklu ya da veya kabuklarını soyduktan sonra kullanın. Daha sonra salatalığı dilimleyip bir kaseye alın ve kasenin içerisine buz parçası atarak salatalıkların iyice soğumasını sağlayın ki böylelikle sakinleştirici etkisini arttırmış olursunuz ve cildinizdeki yangının azalmasını sağlarsınız.

Buz ile soğuttuğunuz bu salatalık dilimlerini sivilcelerin üzerine yerleştirin ve bir süre bekleyin. Sivilceler iyileşene kadar bu işlemi günde 2-3 kere tekrarlayabilirsiniz.

Ayrıca 1 salatalığı rendeledikten sonra bir kaşık yoğurt ile karıştırdıktan sonra yüzünüze sürebilirsiniz. Bu karışım yüzünüzde yaklaşık 15-20 dakika bekledikten sonra soğuk su ile durulayın. Her uygulama sonrasında sivildelerinizde azalmanın olduğunu siz de fark edeceksiniz.

Salatalığın Cilde Faydaları Nelerdir?


Salatalık cildiniz için çeşitli açılardan fayda sağlar. Bu faydaları aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.

Salatalık cildinizi sakinleştirir ve ferahlatıcı bir etki sağlar.

Salatalık sivilcelerin daha hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlar.

Salatalık gözaltında oluşan koyu renklenmenin ortadan kalkmasını sağlar.

Gözaltı torbalarının oluşumunu soğuk salatalık dilimleri ile doğal bir şekilde azaltabilirsiniz.

Düzenli aralıklarla salatalık dilimleri veya salatalık suyu kullanarak cilt bakımı yapmak gözenekleri temizlediği gibi sivilce oluşumuna yol açan aşırı yağ birikimini azaltır. Böylelikle cilt bakımınızı evde doğal ve pratik bir şekilde yapmış olursunuz.


Diğer cilt bakımı yazıları;







Güncel Cilt Bakımı Tavsiyeleri

Su Buharı ile Cilt Bakımı

Cilt Bakımında 11 Öneri


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bu yazıyı paylaşabilirsiniz

UA-56360518-1