3 Ocak 2016 Pazar

Yüzünüze Su Buharı ile Bakım Yapabilirsiniz

yüzünüze buhar banyosu
Bir önceki yazımızda evinizde yoğurt bal ve muz maskesini  nasıl yapabileceğinizden bahsetmiştik. Bu yazımızda ise evinizde su buharı ile yüz bakımını nasıl yapabileceğinizden bahsetmek istiyoruz.

Sabahtan akşama kadar yününüzde kalan makyaj ve toz partikülleri gün içerisinde gözeneklerin kapanmasına neden olarak akne ve sivilce oluşumuna yol açar. Bunun için akşamları yüzünüzdeki makyajı temizlemeyi bir rutin haline getirmelisiniz. Ayrıca yüzünüzdeki toz taneciklerinin de temizlemesini yapmalısınız. Çeşitli temizleyici ürünler kullanarak bu işi yapabileceğiniz gibi derinlemesine bir temizlik için ve cildinizin nemlenmesi için yüz buharı yapmanız faydanıza olacaktır.






Yüz Buharının Faydaları


Yüzünüze su  buharı uygulaması ile gençleşmiş ve daha rahat bir cilde kavuşursunuz. Yüzünüzdeki kasların gevşemesi, yüzdeki kan damarlarında dolaşımın hızlanması ve ölü derinin yumuşayarak atılması da yüz banyosunun önemli faydaları arasında yer alıyor.

Yüz buharı nasıl yapılır?

Temiz bir kaba bir miktar suyu koyun

Kabın içerisine kokusunu sevdiğiniz bir bitkiyi lavanta gül okaliptüs gibi ekleyin. Bu bitkilerin suya bırakacakları yağlar hoş koku vereceği gibi aynı zamanda ferahlamanızı da sağlayacaktır. Bunların yerine mandalina portakal defne yaprağı da koyabilirsiniz. Tercih size kalmış.

Bu duyu ısıtın ve kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Kabın üzerine başınızıda saracak şekilde bir havlu yada kumaş örtün ve yaklaşık 20-25 cm lik mesafede durun. Bu şekilde kokulu buhar dağılmayıp yüzünüzle maksimun derecede temas edecektir.

Bu esnada gözlerini kapatın ve buharı içinize çekin ve düşüncelerden arının gün içinde olan hiçbir olumsuz şeyi aklınıza getirmeyin. Bir nevi meditasyon yapın ki, hem cildiniz hem de ruhunuz buhar banyosu yapsın.

Yeteri kadar durduktan sonra havlunun altından çıkabilirsiniz, sonrasında yüzünüzü yıkamanıza gerek yok zaten buhar banyosu yaptınız.

İsterseniz bir bakım kremi ile yüzünüze yavaş hareketler ile masaj yapabilirsiniz. Isıdan dolayı hassaslaşan cildinizin tahriş olmaması için yumuşak hareketlerle kremi cildinize sürmelisiniz.

İlginizi çekecek diğer pratik cilt bakımı yazılarımız






La Roche Posay Effaclar Tonik

Avon Anew Hydro Advance Nemlendirici Krem

Elma ve Cilt Bakımı

Yumurta Maskesi ve Cilt Bakımı

At Kestanesinin Faydaları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bu yazıyı paylaşabilirsiniz

UA-56360518-1